Willab Gardens showroom i Munkedal lockar norska och västsvenska kunder

Willab Garden fick hjälp av Munkedals kommun med smidig bygglovshantering och byggprocess.

 

– Vi hittade bästa möjliga skyltfönster för vårt nya showroom vid E6:an i Munkedal, säger Anders Williamsson, vd Willab Garden.

– Vi är väldigt nöjda med etableringen, den har gett bättre respons än förväntat. Dessutom gick både bygglovshanteringen och byggprocessen snabbt och smidigt. Det tog bara sju månader från första spadtaget till invigningen i mars 2015.

När Willab Garden invigde sitt fjärde showroom med butik vid E6:an i Munkedal våren 2015 var det ett väl genomtänkt affärsstrategiskt beslut. 2013 hade företaget etablerat sig med e-handel på den norska marknaden och såg stora fördelar med att ha ett showroom nära Norge. Samtidigt var målet att öka försäljningen i Västsverige.

– Vi sökte först efter en lämplig etableringsort på norska sidan av gränsen och fortsatte sedan leta längs E6:an från Uddevalla upp till Svinesund, förklarar Anders Williamsson, vd Willab Garden.

– Efter att ha utvärderat flera platser kom vi fram till att Munkedal hade den bästa positionen för att serva kunder både norr om Göteborg och upp till Osloområdet. Det är max två timmars bilresa från båda hållen och vårt läge precis intill E6:an ger oss bästa möjliga skyltfönster.

När beslutet att etablera i Position Västs område väl var fattat gick processen snabbt. Handelsområdet var planlagt och förberett för byggnation. Bygglovsärendet hanterades på kort tid och från första spadtaget till invigningen tog inte mer än sju månader.

– Hela processen har löpt på mycket smidigt. Munkedals kommun gjorde ett snabbt och bra jobb. Jag tror faktiskt inte att det kunde ha gått snabbare.

Under det första året i Munkedal har cirka 25 000 personer besökt Willabs showroom. Personalen uppskattar att en tredjedel av dem är norrmän och övriga är svenskar. På 2 400 m2 utställningsyta kan besökarna titta in i flera av Willabs växthus och uterum som är inredda i olika stilar. Här arbetar tio personer med försäljning och inredning.

– Vi märker tydligt att trädgårdsintresset ökar i Sverige och än så länge är det är betydligt större i Sverige än i Norge. Men det finns stor potential på den sydnorska marknaden. Vi känner att vi ligger helt rätt i Munkedal.

 

OM WILLAB GARDEN
  • Familjeägt företag med säte i Båstad. Firar 30-årsjubileum 2016.
  • Omsätter 300 miljoner kronor och har 140 anställda i Sverige och Danmark.
  • Är Nordens ledande leverantör av uterum och växthus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *