Etableringsservice

Etableringsservice

Vi underlättar för dig som vill investera eller etablera företag i Fyrbodal. Upptäck vår kostnadsfria service och dra nytta av de möjligheter som vårt område har att erbjuda.

Vi kan hjälpa dig med:

default
default
default

Vi samarbetar med Business Sweden​

Position Väst är regional partner till Business Sweden. Vi har tillgång till deras spetskompetens, service och nätverk när det gäller internationella etableringar och investeringar i Sverige.

Business Sweden är Sveriges nationella aktör som arbetar både med exportfrämjande insatser och utländska investeringar. De har kontor och personal runt om i världen, och är en värdefull resurs för företag som vill investera eller etablera sig i Sverige.

Mer information om Business Sweden.

Varför Sverige?

Internationella företag lockas till Sverige av många skäl. Sverige är världsledande inom innovation, har en välutbildad arbetskraft, sofistikerade konsumenter, smidiga affärsprocesser, öppenhet för internationellt ägande och en stabil ekonomi.

LEDANDE INNOVATIONSLANDET INOM EU

Sverige behåller konsekvent förstaplatsen som EU:s mest innovativa land. Med ledande forskning och utveckling, över 100 testbäddar och en startupscen i världsklass erbjuder Sverige en språngbräda för att ta nyskapande idéer ut på världsmarknaden.    

PIONJÄR INOM HÅLLBARHET

Sverige toppar OECD:s indikator över världens mest eko-innovativa länder, är en pionjär inom klimatsmarta teknologier och cirkulär ekonomi, och erbjuder mycket god tillgång till förnybar energi.

VÄRLDSLEDANDE KOMPETENS

Sverige är välkänt globalt för dess entreprenöriella anda, forskningstalanger och starka ingenjörskunnande och kompetens inom automation. Landets välutbildade arbetskraft tillgodoser kunskapsbehoven inom framtidens jobb.