Besöksnäring

Vilt, vackert och hållbart

Välkommen till Skandinaviens befolkningsmässiga tyngdpunkt. Här samarbetar besöksnäring, kommuner och andra partners för en hållbar turism i alla led, och med ett särskilt fokus på evenemang och möten inom idrott, mat, kultur och friluftsaktiviteter.

Etablera dig i upplevelsernas centrum

Mixen av natur, landsbygd, städer och storstäder gör platsen attraktiv för såväl besökare som besöksnäringsaktörer. Hit kommer äventyrare och barnfamiljer från stora delar av världen – framför allt från Skandinavien och Norra Europa – för att upptäcka våra unika landskap Dalsland, Bohuslän och Västergötland. Typbesökaren drivs av nyfikenhet och ägnar sig till stor del åt naturturism och idrottsevent, men också åt möten och konferenser.

För den som söker kulinariska upplevelser finns ett brett utbud av restauranger och caféer som serverar lokala råvaror från hav, skog och åkrar. Besökaren kan uppleva mat på en mängd olika sätt – på förstklassiga krogar och restauranger, eller i enkel natur- och gårdsmiljö.

I en av Sveriges främsta transportregioner finns snabba förbindelser. Här är det aldrig långt till nästa äventyr. Dessutom tar du dig förbi EU:s yttre gräns och når enkelt den norska sidan via Svinesundsbron. Gränsövergången betraktas som en av världens vackraste och är en plats som bär på mycket historia.