Ledig lokal i rätt logistikläge avgjorde Deromes etablering i Tanumshede

Läget i Position Väst förenklar transportflödena för Derome

 

Alla pusselbitar föll på plats när Derome hittade en ledig produktionsanläggning i Tanumshede. Den passade perfekt till företagets takstolstillverkning och byggvaruhandel. Läget vid E6:an förenklar transportflödena mellan deras sågverk, produktionsanläggningar, leverantörer och kunder i västra Sverige.

Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror och Träteknik, hade letat ett tag efter det rätta logistikläget för en ny takstolsanläggning innan han hittade anläggningen i Tanumshede. Företaget köper timmer från Dalsland och Bohuslän till sin takstolstillverkning och deras strategi är att finnas nära sina kunder i Bohuslän, Dalsland och Värmland.

– Den här etableringen är oerhört viktig för vår utveckling i Bohuslän. Tanumshede är vårt nya regioncenter för norra Bohuslän och en viktig logistisk knutpunkt. Med den färdigbyggda E6:an har vi goda transportförbindelser och vi ser också att norra Bohuslän är ett område med stor potential, säger Carl-Tore Bengtsson.

I november 2015 tog Derome över den 19 000 kvm stora produktionsanläggningen som tidigare varit en av Volvos fabriker för bilinredning. Sedan maj 2016 tillverkas här takstolar i stor skala och i en annan del av lokalen finns Deromes byggvaruhandel. Här ligger också företagets regionlager.

– Den nya takstolsfabriken är en storsatsning från vår sida, den är en av Sveriges största. För närvarande har vi 18 anställda i produktionen och 24 som arbetar med logistik, transport och i byggvaruhandeln. Och vi söker fler medarbetare. Med vår placering här i Position Västs område, en av Sveriges vackraste regioner, kan vi attrahera både hemvändande och nyutbildade byggingenjörer, konstruktörer, truckförare med flera, säger Carl-Tore Bengtsson.

Han är mycket nöjd med den service som företaget har fått av Tanums kommun.

– De har underlättat vår beslutsprocess på flera sätt. Exempelvis har bygglovshanteringen flutit på bra och vi har en bra dialog med kommunen.

 

OM DEROME
  • Sveriges största familjeägda träindustriföretag. I Deromekoncernen ingår förutom bygghandel och sågverk, också egen produktion av byggnadsprodukter, småhus och flervåningshus.
  • Drygt 1 600 anställda.
  • Omsättning: 4,7 miljarder kronor 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *