Norska Drytech valde att lägga sitt EU-lager i Strömstad

Drytech flyttade till Position Väst för att öka sin försäljning inom EU

 

Det snabbväxande livsmedelsföretaget Drytech i Tromsö ville öka sin försäljning inom EU ytterligare. Därför valde de att lägga sitt lager i Strömstad våren 2016. Hanteringen av tull- och momsfrågor är nu betydligt enklare och kunderna får snabbare leveranser.

– Etableringen i Sverige har överträffat alla våra förväntningar. Vi fick 40 nya kunder nästan direkt efter att vi etablerade oss i Strömstad våren 2016. Det är en stor konkurrensfördel att vi nu kan erbjuda snabbare och smidigare leveranser till våra kunder inom EU, berättar Monica Mathiassen, nyckelkundsansvarig på Drytech.

Drytech utvecklar och tillverkar frystorkad mat för kunder inom outdoor-marknaden och för olika länders försvarsmakter. För att få en enklare hantering av tull- och momsfrågor för EU-marknaden, letade de efter lämpliga etableringsorter och samarbetspartner på svenska sidan gränsen. Efter kontakter med flera etableringskontor i södra Sverige valde de att bygga upp sitt lager i Strömstad.

– En avgörande faktor var att vi fick mycket snabb och professionell etableringsservice. Först från Position Västs kontor och sedan från Strömstads kommun, säger Monica Mathiassen.

Drytech har nu ett nära samarbete med företaget EU-terminalen i Strömstad, som är specialiserade på att hjälpa norska företag med tull- och momsfrågor vid försäljning inom EU. De hanterar också lager och logistik.

– Att Strömstad ligger relativt nära Oslos flygplats Gardemoen är också en fördel för oss som flyger från Nordnorge. För oss blir etableringen i Position Västs område en perfekt logistiklösning för den stora marknad som EU är för oss, förklarar Monica Mathiassen.

 

OM DRYTECH A/S

Sedan 90-talet har norska Drytech A/S utvecklat och tillverkat frystorkad mat i portionspåsar. De använder högkvalitativa råvaror och har en egentutvecklad torkprocess för att bevara matens naturliga smak, utseende och konsistens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *