Ledig tjänst: Företagsetableringsstrateg på Position Västkontoret

Position Väst erbjuder effektiv och smidig service för svenska och utländska bolag som söker rätt förutsättningar för nyetablering eller expansion. Arbetet sker proaktivt genom exempelvis uppsökande möten på mässor, seminarier och andra mötesplatser. Målsättningen är att synliggöra vår delregions styrkor och att skapa och vidareutveckla ett gott investeringsklimat genom nära samverkan med medlemskommunernas näringslivsenheter och andra viktiga partners, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Arbetet bedrivs i enlighet med Strategisk plan för Position Väst 2019–2024 och utgör en viktig del av Fyrbodals kommunalförbunds insatser för att skapa nya arbetstillfällen och bidra till ett starkare, mer differentierat och hållbart näringsliv i vår delregion, en attraktiv och stark del av Västra Götaland och den svensk-norska gränsregionen. Position Väst är regional partner till Business Sweden, det nationella organet för företagsetableringar och -investeringar.

Kommunalförbundets samlade näringslivssatsning hanteras av vår avdelning för regional utveckling, där Position Väst är en del, tillsammans med andra funktioner som arbetar för regional näringslivsutveckling.

Kvalifikationer och erfarenheter

  • Relevant utbildning inom företagsekonomi, organisationsutveckling, marknadsföring, internationella affärer på universitets- eller högskolenivå, eller motsvarande
  • Mycket god kommunikativ förmåga, vilket även innefattar att tala och skriva på svenska och engelska samt inför större grupper
  • Erfarenheter av kvalificerat sälj- och marknadsföringsarbete och relationsskapande arbete riktat till företagsledare, inklusive vana vid traditionell och digital marknadsföring
  • Erfarenhet av projektledning
  • Stor förståelse för såväl offentliga verksamheters som företags förutsättningar och drivkrafter

Meriterande

  • Internationella erfarenheter och kontakter
  • Kännedom om Fyrbodalsområdet och erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation
  • Kunskap om innovationsstödsystem och företagsfrämjande aktörer

Du kommer att ingå i avdelningen för regional utveckling och i arbetsuppgifterna ingår att självständigt, smidigt, kund- och resultatfokuserat hantera företagsetableringsärenden, bygga strategiska relationer och marknadsföra vårt område och dess styrkor.

Personliga egenskaper

Du har en stor egen drivkraft och förmåga att driva kundorienterade projekt och processer i mål. Som person är du lyhörd och har lätt för att se lösningar, även i nya och oväntade situationer. Du är bra på att skapa och etablera förtroendefulla relationer genom nätverk och samverkan.

Du är initiativtagande och tar gärna kontakt med svenska och utländska företagsledare, samverkanspartners och kollegor. Du trivs med att arbeta både strategiskt och operativt. Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Körkort erfordras.

Om Fyrbodals kommunalförbund

Position Väst är en verksamhet inom Fyrbodals kommunalförbund som är ett av de fyra regionala kommunalförbunden i Västra Götalands län. Förbundet är en samarbetsorganisation för 14 kommuner och har i uppgift att arbeta för en sammanhållen, enkel och mer rationell hantering av de mellankommunala frågorna. Genom samverkan blir Fyrbodalsområdet starkare och kan möta framtiden på ett bättre sätt.

Läs gärna mer om vår organisation och vårt uppdrag på www.fyrbodal.se och www.positionvast.se

Ansökan

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-05-31 till e-post: kansli@fyrbodal.se

Urval och interjuver sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas under rekryteringstiden.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: 100 %

Tillträde: 2023-09-01 eller enligt överenskommelse

Ort: Tjänsten är placerad på Position Västkontoret på Innovatum District i Trollhättan. Gemensamma möten och andra aktiviteter sker ofta på Fyrbodals kontor i Uddevalla eller hos våra samverkande kommuner och andra partners.

Fackliga företrädare: För TCO – Lidija Beljic, +46 70 182 40 39, För SACO – Tobias Källqvist, +46 522 44 08 56